File: Srbiji treba naša podrška

Štefan File je izrazio nadu da će Evropski savet na zasedanju sledeće nedelje pokazati hrabrost u svojim odlukama, kada je reč o nastavku puta Srbije ka EU.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 06.12.2012.

22:11

Default images

Evropski komesar za proširenje za "Novosti" kaže da je sada odluka u rukama zamalja članica EU.

"Pretpostavljam i nadam se da će, kao rezultat onoga što je Srbija ispunila iz kriterijuma za članstvo i u okviru uspešne i produktivne tri runde političkog dijaloga, zemlje članice biti ambiciozne koliko i Srbija u odbrani budućeg evropskog koraka vaše zemlje", rekao je File.

Evropski komesar za proširanje ipak nije precizirao da li će Srbija 10. decembra u Briselu dobiti datum ili samo pohvalu za ono što je do sada urađeno.

"To znači da treba, ne samo da se prihvate, već i da se na delu ostvare određene preuzete obaveze. Podsetio bih, takođe, da nema lakih tema u okviru političkog dijaloga između Beograda i Prištine", kazao je File i dodao da tehnički sporazum o integrisanom upravljanju prelazima nije laka stvar.

"Srbiji je potrebna naša podrška. Važno je, takođe, da ova vlada shvati da su odluke koje se donose u korist Srbije, srpskih građana i celog regiona", rekao je File.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: