"Laundž": Osuđenima smanjene kazne

Trojici osuđenih za požar u "Laundžu", usvojen je zahtev za smanjenje kazni, na osnovu Zakona o amnestiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

21:08

Default images

Milošu Maleševu, koji je osuđen na 12 godina zatvora, smanjena je kazna za tri godine; Srđanu Bovanu, osuđenom na sedam godina zatvora kazna je umanjena za godinu i devet meseci, pa će u zatvoru provesti pet godina i tri meseca; Tamašu Kolaru je takođe smanjena kazna za godinu i devet meseci.

Malešev je bio optužen da je upaljačem zapalio zavesu koja je izazvala požar koji se brzo proširio na sprat lokala na kojem su se nalazili poginuli i povređeni, dok je Kulačanin optužen da je Maleševu pomogao nakon izvršenog krivičnog dela. Vlasnik i suvlasnik kafea "Laundž", Kolar i Bovan, su osuđeni jer je utvrđeno da kafić nije imao potrebne dozvole za obavljanje delatnosti i potvrdu o propisno urađenoj zaštiti od požara.

Četvrti osuđeni, Bojan Kulačanin je pre amnestije izdržao kaznu zatvora od dve godine.

U požaru su živote izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.

Iz zapaljenog kafića, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić, zadobivši pri tome teške povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: