Tužilaštvo o grafitu protiv Vučića

Tužilaštvo je okarakterisalo uvredljive grafite koji su osvanuli u Novom Sadu protiv Aleksandra Vučića kao krivično delo "uništenje i otuđenje tuđe stvari".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2012.

17:55

Default images

Na novosadskoj Katedrali jutros je osvanuo grafit uvredljive sadržine o prvom potpredsedniku Vlade Srbije i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Osim na Katedrali, grafit slične uvredljive sadržine o Vučiću ispisan je i u Kosovskoj ulici, u blizini sedišta Gradskog odbora SNS.

Grafit je ispisan ćirilicom na zidu Katedrale prema Zmaj Jovinoj ulici i vrlo je uočljiv, jer je ispisan krupnim slovima. Policija u Novom Sadu obavila je uviđaj na mestima gde su ispisani grafiti uvredljive sadržine o Vučiću, izjavila je Tanjugu portparolka Policijske uprave Novog Sada Mileva Tomić.

"Tužilaštvo je to krivično delo okarakterisalo kao uništenje i otuđenje tuđe stvari", rekla je Tomićeva, dodajući da će policija nastaviti rad na otkrivanju počinilaca.
Grafit u Kosovskoj ulici u Novom Sad na društvenim mrežama (Foto: Facebook)
U Župnom uredu u Novom Sadu rečeno je Tanjugu da nisu znali za postojanje tog grafita.

"Ja ne obilazim oko crkve svaki dan da bih video da li je nešto novo napisano, jer stalno imamo nove grafite na zidu", rekao je Tanjugu župnik Janoš Striković, koji je dodao da se "verovatno radi o novom grafitu, jer do sada nije bilo pisanja po tom bočnom zidu, već sa prednje strane crkve".

"Nažalost, to je Balkan, neka turisti vide kakvi smo", s neskrivenim ogorčenjem u glasu konstatovao je župnik Striković.

Gradski odbor SNS u Novom Sadu najoštrije je osudio "skandalozne i sramne grafite vulgarnog sadržaja", koji su danas osvanuli na fasadama u Katoličkoj porti i u Kosovskoj ulici.

U saopštenju se navodi da "sadržaj grafita nedvosmisleno ukazuje na to da je obračun s korupcijom i kriminalom, koji Srpska napredna stranka, s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, vodi od prvog dana kada joj je za to ukazano poverenje, urodio plodom".

"Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe onih koji se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju.

Fotografije tih grafita osvanule su i na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: