U Novom Pazaru se ne čisti smeće

Radnici novopazarske "Čistoće" su stupili u štrajk kako bi skrenuli pažnju na tešku ekonomsku i materijalnu situaciju u kojoj je to javno preduzeće.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.12.2012.

17:00

Default images

Tokom štrajka biće poštovan zakonski minimum procesa rada, a smeće će se iznositi samo iz javnih ustanova od opšteg interesa.

Članovi Samostalnog sindikata i Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata traže isplatu četiri lična dohotka po zakonu i njihovo povećanje, uplatu doprinosa, isplatu troškova prevoza i uplatu sindikalne članarine.

Predsednik Samostalnog sindikata u "Čistoći" Ljutvo Mavrić rekao je radiju Sto plus da radnici neće odustati od svojih zahteva jer se preduzeće nalazi u katastrofalnom stanju.

On je istakao da su više puta čelnicima Gradske uprave ukazivali na probleme koje imaju, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

"Oni nemaju razumevanja za naše probleme i nisu spremni za razgovor, jer smo mi u poslednja četiri meseca slali dopise i gradonačelniku i
predsedniku Skupštine, ali nam se niko nije obratio. Ovo je moglo i drugačije da se reši, ali pošto nije štrajk će biti nastavljen i istrajaćemo u tome", rekao je Mavrić.

Kako je dodao, neki od rukovodilaca tog preduzeća su raznim pretnjama i napadima pokušali da uguše štrajk, ali će radnici istrajati u
svojim zahtevima i neće odustajati od štrajka.

Radnici "Čistoće" su iz sličnih razloga i prošle godine u više navrata štrajkovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: