Nova donacija šabačkoj bolnici

U šabačkoj Opštoj bolnici otvorene su nove dečje supspecijalističke ambulante i uručen im je ultrazvučni aparat, donacija Eliksir grup "Bici za porodilišta".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

15:33

Default images

Odlascima za Beograd i višednevnom čekanju dece na preglede srca i ultrazvuk mozga, sada je kraj. Kardiološkim ultrazvučnim aparatom koji je nabavljen u Akciji Fonda B92 "Bitka za porodilišta“, biće rešeni mnogi problemi pedijatrijskog Odeljenja šabačke opšte bolnice.

U dečjim supspecijalističkim ambulantama od danas će se vršiti pulmološki, kardiološki, neonatološki i neurološki pregledi najmlađih Šapčana, koji su do sada te usluge uglavnom ostvarivali ili u Beogradu, ili na gerijatrijskim odeljenjima Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu.

"Ovo je vrlo vredna donacija za naše odeljenje. Veoma skup, ali veoma vredan aparat za dijagnostikovanje dečjih bolesti", kaže dr Danica Vasić Sušić, načelnica Odeljenja pedijatrije.

Kardiološki ultrazvučni aparat donacija je šabačke Eliksir grupe, koja je i ranije učestvovala u sličnim akcijama.

"Ovo je još jedna od akcija Eliksir grupe na čijem čelu stoji moj sin koga sam ja odgajila radeći u ovoj bolnici za koju sam veoma vezana. To je još jedan dokaz da smo društveno odgovorni jer ulaganje u ljudski život nema cenu", kaže Ružića Popović iz ove firme.

Da bi se u potpunosti podmirile potrebe najmlađih boraca u Šapcu, ovoj ustanovi je potrebno još opreme, a Fond B92 nastavlja sa akcijama nabavke neophodnih aparata.

"Samom porodilištu je potrebno nabaviti još jedan reanimacioni sto, potom kardiorespiratorni monitor, pulsne oksimetre, lampu za fototerapiju, protokomer sa ovlaživačem vazduha i biohemijski analajzer. To je oprema koju ćemo pokušati u narednom periodu da nabavimo i ja pozivam sve privrednike ovog kraja da se priključe našoj akciji", kaže Veran Matić, predsednik Fonda B92.

Otvaranju supspecijalističkih ambulanti u šabačkoj zdravstvenoj ustanovi i uručenju nove opreme prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva zdravlja koji je istakao značaj akcije koju sprovodi Fond B92.

"Moram u ime ministarstva još jednom da ukažem veliko poštovanje i veliku zahvalnost predsedniku Fonda B92 Veranu Matiću zbog napora koji čini kako bi se rešili veliki i nagomilani problemi u našem zdravstvenom sistemu", rekao je državni sekretar dr Simo Vuković.

Svi su se uverili da se u šabačkoj bolnici radi i na opremanju Centra za hemodijalizu, za šta je ministarstvo zdravlja u ovoj godini izdvojili 22 miliona dinara i dobili potvrdu da su svi na istom zadatku i samo tako mogu pomoći onima kojima je podrška neophodna.
Pored zvanica, otvaranju su prisustvovali i predstavnici Umetničke škole kao i Kulturnog centra, koji su oslikali prostorije ambulanti.

Direktorka bolnice dr Zora Nikolić zahvalila se prisutnima na njihovom doprinosu u okviru Bitke za porodilišta, a potom ih povela u obilazak radova na izgradnji centra za dijalizu, kao i rekonstruisanog internog odeljenja bolnice sa novim kolonoskopom, nedavno nabavljenim od donacije Ministarstva zdravlja, i mamografskom jedinicom za sprovođenje skrininga karcinoma dojke, čija je nabavka obezbeđena donacijom Evropske unije.

Bez dobrih stručnjaka i pouzdane opreme nema kvalitetne zdravstvene zaštite – što je naš prioritet. Današnja poseta državnog sekretara i predstavnika donatora i prijatelja naše bolnice, uveravaju nas da podršku u obavljanju svog odgovornog posla i svoje misije imamo. Koristimo priliku da se zahvalimo i Ministarstvu i Fondu B92, kao i svim našim donatorima, na dosadašnjoj pomoći, jer nam je ona neophodna u nastojanju da pacijentima pružimo efikasnu i bezbednu uslugu”, istakla je pri obilasku bolnice dr Nikolić.

Da bi se u potpunosti podmirile potrebe najmlađih boraca u Šapcu, ovoj ustanovi je potrebno nabaviti još jedan reanimacioni sto, potom kardiorespiratorni monitor, pulsne oksimetre, lampu za fototerapiju, protokomer sa ovlaživačem vazduha i biohemijski analajzer.

Bitka za porodilišta se vodi u više od 50 zdravstvenih ustanova na teritoriji cele Srbije.

U svakoj od njih traje bitka za život! Traje Bitka za bebe!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: