Trivan: Desničari opasna pretnja

Funkcionerka DS Jelena Trivan osudila zahtev pokreta "Naši" za zabranu "antisrpskih medija" i pozvala "građansku Srbiju" da digne glas protiv desničara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

21:52

Default images

Ona je, u saopštenju za javnost, pozvala sve "zagovornike građanske Srbije" da podignu glas protiv "desničarskih organizacija", za koje smatra da predstavljaju ozbiljnu pretnju za društvo.

"Umesto da desničarska organizacija 'Naši' bude zabranjena, ona danas, nakon odluke Ustavnog suda, trijumfalno širi mržnju u Srbiji. Povampirenjem desničarskih organizacija u trenutku jačanja ekonomskih tenzija i problema, tokom pregovora o Kosovu, predstavlja ozbiljnu prenju za društvo", ocenila je Trivanova, koja je član Predsedništva DS.

Ona je sve zagovornike građanske Srbije pozvala da podignu glas, ističući da svako može postati meta "onih koji se usuđuju da prave spiskove poželjnih i nepoželjnih", koji su tražili ukidanje Vojvodine, "a danas prave crne liste izdajničkih medija".

"Oni stavljaju metu na ljude koji u tim medijskim kućama rade, a država ćuti. Pošto je svaki ekstremizam iracionalan, svako od nas, baš kao i Romi, novinari, Vojvođani, može biti meta onih koji se usuđuju da prave spiskove poželjnih i nepoželjnih građana Srbije. Ovo je signal za ozbiljnu uzbunu i svi zagovornici građanske Srbije treba da dignu svoj glas, kada to već ne čini država", kazala je Trivanova.

Na sajtu pokreta "Naši" objavljeno je saopštenje u kome se navodi da će od nadležnih organa tražiti da se "zabrani rad pojedinih medija i da im se oduzme nacionalna frekvencija koju zloupotrebljavaju, jer postoji opravdana sumnja da su finansirani prljavim novcem albanske i hrvatske mafije". Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: