Vučić: Uskoro platforma za Kosovo

Platforma za Kosovo biće uskoro gotova, kaže Aleksandar Vučić i dodaje da je primena sporazuma o prelazima dugoročan proces koji ne treba vezivati za datume.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

19:05

Default images

Na pitanje kada ćemo videti platformu, odgovorio je: "Brzo."

Potpredsednik vlade i lider SNS je, odgovarajući na pitanja novinara vezano za 10. decembar i primenu sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima (IBM), rekao da je sve to dugoročan proces, ne zato što to neko odugovlači, već što taj proces nije lagan, niti jednostavan.

"Ne ide to tako sa datumima, to je komplikovana agenda i ima milion stvari koje se na različite načine primenjuju", rekao je Vučić uoči sednice GO SNS.

Prema njegovim rečima, teško je to omeđiti jednim datumom ili pričom da se to Srbija radi zbog mišljenja Evropske komisije.

Upitan o nastavku razgovora u Briselu, rekao je da je to obaveza Srbije, a da je najlakše kritikovati, a vrlo teško doneti ozbiljna rešenja za zemlju.

"Zemlja se nalazi u užasno teškoj situaciji, u kojoj nije krivicom ove vlade. Naše je, ako možemo, da zemlju izvučemo, a ako ne možemo nemamo nikakav problem da svi koji misle da su pametniji i bolji to provere na izborima", poručio je lider naprednjaka i dodao: "Samo neka kažu da žele izbore, da imaju veći legitimitet od nas, te da im narod više veruje i nema problema".

Vučić je rekao i da će na sednici Saveta bezbednosti UN oštro i argumentovano kritikovati rad Haškog tribunala. On je novinarima rekao da će na sednici izneti stav koji dele svi državni organi Srbije.

"Nesumnjivo je da ću veoma žestoko i argumentovano kritikovati rad Haškog tribunala", naglasio je Vučić.

Savet bezbednosti će 5. decembra razmatrati šestomesečni izveštaj o radu Tribunala, a na toj sednici Srbiju će predstavljati Vučić. Izveštaj o radu Tribunala podneće glavni tužilac i predsednik tog suda Serž Bramerc i Teodor Meron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: