GO SNS: Bez rasprave o smeni Đilasa

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić kaže da članovi GO SNS nisu raspravljali o promeni vlasti u Beogradu, već o Statutu stranke i prijemu Narodne partije u SNS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

18:32

Default images

Upitan da li je bilo reči o promeni vlasti u Beogradu, odgovorio je odrečno. On je rekao da je Kosovo bila tema, ali je naveo da će javnost o tome biti obaveštena.

Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je uoči sednice da će na GO biti reči o prekomponovanju vlasti u Beogradu, ali i o borbi protiv korupcije, KiM, stanju u zemlji i unutarstranačkim pitanjima.

On je rekao i da je sigurno da večeras neće biti konačnog odgovora na pitanje o promeni vlasti u Beogradu i da očekuje da će se na narednim sednicama Glavnog odbora znati više o tome.

Na pitanje da li je s partnerima na republičkom nivou, pre svega iz SPS-a i PUPS-a, razgovarao o prekomponovanju vlasti u Beogradu, Vučić je rekao: "Zar mislite da bih bio neozbiljan da na televiziji javno kažem da znam ko bi imao većinu".

Upitan da li će se razgovarati o potencijalnim opcijama za Beograd, on je istakao da hoće, ali da se ne radi o "pitanju otimanja, uzimanja, prekomponovanja ili spasavanja, već o širem političkom kontekstu". "Mnogo važnija pitanja nalaze se pred zemljom", rekao je Vučić novinarima uoči sednice GO.

On je ranije, čestitajući Draganu Đilasu, aktuelnom gradonačelniku Beograda, na izboru za novog predsednika DS, za B92 izjavio da SNS ima većinu za njegovu smenu i dodao da će o tome odlučiti organi stranke.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić je, međutim, nakon završetka sednice, rekao da je na Glavnom odboru nije razgovarano o prekomponovanju vlasti u prestonici, već o doradi Statuta, kako bi stranka, koja se u poslednje tri godine znatno uvećala, mogla da funciniše.

On je kazao novinarima da je na Glavnom odboru razgovarano i o izboru novog Predsedništva i o aktuelnoj političkoj situaciji. Istakavši da izbor članova Predsedništva još nije konačan, Gašić je rekao da bi taj proces trebalo da bude završen na sledećoj sednici Glavnog odbora.

Na sednici GO SNS ranije večeras Narodna partija je postala kolektivni član SNS-a, dok je predsednica te stranke Maja Gojkovićeva izabrana za člana Predsedništva SNS. Tu odluku jednoglasno je podržao Glavni odbor naprednjaka na sednici u Centru "Sava".

Gojkovićeva je novinarima rekla da je Narodna partija od samog početka u parlamentu podržavala vladajuću većinu, a da je posle 100 dana vlade donela odluku da postane kolektivni član SNS.

"Čekali smo Glavni odbor SNS. Posle 100 dana vlade odlučili smo da treba da postanemo deo tima za promene. Treba biti u tom timu, jer je očigledno da se preko SNS i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića vode najvažnije bitke u ovoj državi", rekla je ona, ističući da je reč o borbi protiv kriminala i korupcije, koja je tek počela.

Na pitanje šta konkretno znači kolektivno članstvo u SNS, ona je rekla da je danas doneta politička odluka o pristupanju, a da će pravni timovi obe stranke u narednom periodu raditi na sporazumu i detaljima.

Vučić je najavio i da će Predsedništvo SNS biti podmlađeno novim članovima, među kojima je pomenuo ministra pravde Nikolu Selakovića, savetnika predsednika Srbije Marka Đurića, poslanicu SNS Jadranku Joksimović...

Takođe, rekao je da će naredna sednica GO biti 20. decembra i da će na njoj biti razmatrana promena statuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: