Nikolić razgovarao s patrijarhom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se s patrijarhom Irinejom u zgradi Predsedništva. "Država je otvorena za saradnju sa SPC o Kosovu", kazao Nikolić.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.11.2012.

11:04

Default images

U saopštenju pres službe predsednika navodi se da se Nikolić sastao s patrijarhom, mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem Radovićem i vladikom bačkim Irinejom.

Predstavnici SPC izrazili su duboku zabrinutost zbog situacije na Kosovu i zbog odluka Haškog tribunala o oslobađanju Ramuša Haradinaja, Ante Gotovine i Mladena Markača.

Nikolić je istakao da je "država potpuno otvorena za aktivno učešće SPC u rešavanju sudbinskih problema Srbije u južnoj srpskoj pokrajini", piše u saopštenju.

Nikolić je i ranije išao kod patrijarha na razgovore. U junu je rekao da je išao po blagoslov i po savet šta raditi u teškim vremenima, a u julu su u prijateljskom razgovoru načelno pričali o Kosovu, društvu i učešću Crkve. Uskoro opširnije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: