Artmanova: Totalna propast pravde

Bivša portparolka tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman kaže da je taj sud doživeo poraz, jer je odustao od istine i pretvorio se u "provincijalni sud".

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.11.2012.

19:57

Default images

"Tribunal je doživeo poraz jer je odustao od istine, a da niko za to nije podneo ostavku i odgovarao", kazala je Artman podgoričkoj televiziji Vijesti povodom poslednjih presuda Haškog tribunala.

Komentarišući današnju presudu Ramušu Haradinaju, Artman je rekla je da je to "totalna propast sistema međunarodne pravde".

"Međunarodno sudstvo je kreirano da uradi ono što ne mogu domaći sudovi, da zaštiti svedoke (...) ali haški sud se u poslednjih nekoliko predmeta ponaša kao provincijalni sud", izjavila je Artman.

Ona je u vezi sa slučajem Haradinaj rekla da su "postojale političke preporuke izvan tribunala da se ne optužuje nijedan pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova".

Artman je takođe rekla da je predmet protiv Haradinaja gde je bilo očiglednih problema sa svedocima.

U tom smislu je navela da je Tribunal negirao da je veliki broj svedoka haškog tužilaštva - u ovom slučaju više od deset - ubijeno, ali je i dodala da nije utvrđeno da li su to bile slučajne smrti, nesrećni slučajevi ili samoubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: