Đilas negira dogovor s Vučićem

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da nema dogovor ni sa jednom strankom o formiranju nove republičke vlade, pa ni s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.11.2012.

23:43

Default images

On je za "Blic" izjavio da kao gradonačelnik Beograda dobro sarađuje s koalicionim partnerima u gradskoj vlasti, kao i da ne postoji nijedan razlog da "bilo ko krši ono što je pričao u predizbornoj kampanji i nakon izbora".

"Da li će neko imati drskosti da volju građana menja, ne znam", rekao je Đilas, koji je juče, na izbornoj skupštini DS-a, izabran za novog predsednika stranke.

On je naveo da je kroz govor na izbornoj skupštini uputio izvinjenje građanima jer, kako je rekao, DS u jednom trenutku nije dovoljno učinio za to da se u Srbiji živi bolje.

Komentarišući podizanje optužnice protiv člana DS-a Olivera Dulića, kao i krivičnu prijavu protiv Dragana Šutanovca, kazao je da neće braniti nikog ko je kršio zakon.

"Neću braniti nikog ko je na bilo koji način zloupotrebio svoju funkciju i ostvario materijalnu korist kršeći zakon, ali neću ni prihvatiti da se kroz medije ljudi uništavaju i podižu optužnice, da se kroz medije najavljuju hapšenja, pa se ta hapšenja dešavaju", rekao je Đilas.

Upitan šta misli o politici nove Vlade Srbije prema pitanju Kosova, on je kazao da podržava razgovor premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, jer, kako je rekao, bez toga nema napretka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: