Pantić: Postoji opasnost od sukoba

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže, posle pucnjave u severnom delu tog grada, da postoji opasnost od ozbiljnih sukoba.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.11.2012.

22:36

Default images

"Od međunarodne zajednice očekujem brzu reakciju i osudu ovog incidenta i raspoređivanje snaga na ovom terenu, jer je očigledno da se tenzije podižu svakoga dana i da postoji realna opasnost da dođe do ozbiljnih sukoba", kazao je Pantić.

On je izrazio očekivanje da će Kfor i Euleks sprovesti hitnu istragu i uhapsiti počinioce, za koje tvrdi da su još uvek u Bošnjačkoj mahali.

"Istovremeno je i u međuzoni u blizini administrativnog prelaza Brnjak odjeknula eksplozija i mi s razlogom strahujemo da je i ovo delo Albanaca sa ciljem da se pred sutrašnju sednicu Saveta bezbednosti posvećenu stanju na Kosovu i Metohiji optuže Srbi", rekao je Pantić i pozvao građane da ne nasedaju na provokacije.

On je istakao da je očigledno da su incident u Kosovskoj Mitrovici prouzrokovali Albanci, jer su, kako je naveo, očevici primetili grupu Albanaca sa zastavama kako dolaze iz južnog dela grada i postavljaju zastave u Ulici Oslobođenja.

"Iskoristili su priliku da, videvši vatrogasce u uniformi, pripucaju na njih kako bi na taj način doveli do eskalacije nasilja", rekao je Pantić.

Kako su ranije večeras saopštili predstavnici kosovsko-mitrovačke Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, nepoznate osobe pucale su večeras na dežurnu smenu Vatrogasnog doma u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na Kosovu, na jugu Srbije i u okolnim zemljama u kojima žive Albanci, priprema se proslavljanje Dana albanske zastave, kojim se ove godine obeležava i 100 godina nezavisnosti Albanije. Zbog centralne proslave koja će biti 28. novembra u Tirani, Dan zastave u regionu će biti obeležen sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: