Vučić sledeće nedelje sa Panetom

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić posetiće od 6. do 8. decembra SAD, gde će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu, Stejt departmentu i Kongresu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

21:05

Default images

Vučić će se tokom posete sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Ministar odbrane će tokom boravka u Vašingtonu održati i brifing u Kongresu SAD na temu "Srbija i evrointegracije", što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji trenutno predsedava Evropskom unijom.

Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka 8. decembra boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane je prošle nedelje učestvovao na međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu u Kanadi, gde je razgovarao sa nizom zvaničnika iz tog sektora, među kojima su bili i ministar odbane Kanade Piter Mekej i državni sekretar ministarstva odbrane Nemačke Kristijan Smit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: