"Anonimusi" objavili rat Izraelu

Hakerska grupa "Anonimus" postavila je na internet lične podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika, objavivši kibernetički rat Izraelu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.11.2012.

11:31

Default images

Hakeri su na svom sajtu Anonpaste.me postavili link za veb stranicu koja sadrži imena, brojeve ličnih dokumenata i lične imejlove 5.000 izraelskih zvaničnika, prenosi ruski kanal "Raša tudej".

"Anonimusi" su preko svog sajta uputili poruku izraelskoj vladi, u kojoj su obrazložili odluku o objavljivanju ovih osetljivih informacija, napomenuvši da to prerasta u kibernetički rat.

"Uvideli smo da izraelska vlada ignoriše ponovljena upozorenja o kršenju ljudskih prava, gaseći internet u Izraelu i loše postupajući prema građanima kako u svojoj, tako i u susednim zemljama", navodi se u poruci.

Ova grupa je prošle nedelje već "hakovala" 700 izraelskih vebsajtova, među kojima su i sajtovi Jerusalimske banke, izraelskog ministarstva odbrane, zvanični sajt izraelskog predsednika i mnogi drugi, a većina tih sajtova je i dalje blokirana.

Ministar finansija Izraela Juval Stejnic priznao je nedavni talas napada, istakavši da vlada sada vodi rat "na drugom frontu".

On rekao je agenciji AP da je Izrael u poslednja četiri dana "odbio 44 miliona kibernetičkih napada na vladine vebsajtove".

Izraelski mediji javili su u subotu da su hakeri "Anonimusi" pokrenuli napad nazvan "OpIzrael" na stotine izraelskih vebsjatova, u znak protesta protiv operacije "Stub odbrane" u pojasu Gaze.

Hakerskom napadu prethodilo je saopštenje za štampu objavljeno u sredu u kome je navedeno: "Isuviše dugo Anonimus je stajao uz ostali deo sveta i u očajanju gledao varvarski, brutalan i podli odnos izraelskih snaga prema Palestincima na takozvanim okupiranim teritorijama".

Hakeri su u petak izdali novo saopštenje, u kome se navodi da bi razlozi za intervenciju "Anonimusa" kroz "OpIzrael" trebalo bi da budu u potpunosti jasni, jer je "ono što se događa u Palestini - ugnjetavanje".

Izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: