VR: Za dve godine zapaljeno 18 auta

U poslednje dve godine u Vranju je zapaljeno 18 automobila. Ni jedan slučaj paljenja automobila, pa ni objekata, nema svoj sudski epilog.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2012.

17:39

Default images

Komandant vatrogasne brigade u Vranju Vedran Tašović već dve godine gasi zapaljene automobile i objekte po gradu, ali je u martu 2010. bio jedan od prvih čiji je automobile progutala vatra.

U razmaku od pet minuta planuli su njegov automobil i automobil prijatelja sa kojim je tada držao kik-boks klub.

„Ne mogu da povežem neku drugu sferu osim sporta. Ja mislim da su to ljudi koji su pogrešno razumeli neku situaciju iz nekog svog ugla i razračunavaju se na ovakav način,“ kaže Tašović.

A auto-prevoznik Slađan Bogatinović za sada je 18. i poslednji u nizu Vranjanaca kojima je u poslednje dve godine neko zapalio automobil.

„Ne znam sa čime su me povezali, svrstali, ne znam,“ kaže nam Bogatinović i dodaje da je bio uplašen zbog porodice, male dece, žene i roditelja.

Ali gradonačelnik Vranja, socijalista Zoran Antić, kom je takođe prošle godine zapaljen automobil, tvrdi da je grad bezbedan. Ovih je dana pod opsadom prestoničkih medija, kojima kaže da su paljevine pokušaj kriminalaca da smene čelne ljude grada.

„Smeta im šef policije, smeta im gradonačelnik, smeta im predsednik suda, tužilac... Kreator toga je neko veoma lucidan, sa kriminogenom svešću, koji jasno zna da ako zapali jedan, dva ili tri automobila - da će nekom, srpski rečeno, da pukne film i da će da kaže: ti si nesposoban, sklanjaj se, dovodimo drugog,“ ocena je Antića.

Socijalisti Vranjem vladaju u koaliciji sa naprednjacima koji su poslednjih dana ljuti jer je ovaj čovek, dvadesetpetogodišnji odbornik Srpske napredne stranke Miloš Mladenović uhapšen zbog sumnje da je zapalio automobil člana gradske vlade, socijaliste Branimira Stojančića. On pred kamerama ne želi da govori, ali vodeći čovek napednjaka u Pčinji, i istovremeno njegov advokat, Dragan Nikolić, kome je i samom dva puta paljen automobil, tvrdi da Mladenović sa paljevinom nema ništa i da je ta priča podmetanje SNS-u i vladajućoj kaoliciji.

„Neko je zaista poželeo da se raskine koalicija, da stvori zlu krv, da ova stabilna situacija bude ugrožena tako što će možda neki novi šerifi voditi glavnu reč. Postoji čak i opasnost od sprege između kriminalnih struktira i policijskih organa ili delova policijskih organa ovde u Vranju i o tome ćemo ja i gradonačelnik obavestiti Dačića, Selakovića i specijalnog tužioca,“ kazao je za B92 Nikolić.

Građani Vranja, sa kojima smo razgovarali na ulici, pred kamerom u većini kažu da se osećaju bezbedno i da sebe ne vide kao mete.

Ni jedan slučaj paljenja automobila, kao ni slučajevi u kojima su, poput diskoteke Paladium i Pozorišta , goreli objekti, nema svoj sudski epilog.

Načelniku policijske uprave nije dozvoljen razgovor za B92, a u lokalnom tužilaštvu i sudu niko nije hteo da stane pred kamere.

Policija smatra rasvetljenim samo četiri paljenja automobila i četiri od devet slučajeva u kojima su goreli objekti.

Tužilaštvo je samo dostavilo informaciju u kojoj se navodi da su dva postupka za paljenje objekata u toku, i istraga u slučaju paljenja automobila člana gradskog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: