Pobunjenici zauzeli aerodrom

Sirijski aktivista Zijad al-Amir izjavio je danas da su pobunjenici zauzeli vojni aerodrom na istoku Sirije, u blizini granice sa Irakom, preneo je Rojters.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.11.2012.

15:37

Default images

Agencija navodi da je taj aerodrom ključna pozicija za odbranu pograničnog grada Abu Kamala, koji su opozicionari nedavno zauzeli.

Al-Amir tvrdi da avijacija sirijske vojske puca na aerodrom koji su zauzeli pobunjenici u provinciji Deir al-Zor.

Istovremeno, opozicionari su objavili video-snimak na kom se vidi kako predstavnici tzv. Sirijske slobodne armije patroliraju vazduhoplovnom bazom koju su osvojili i kako su zgrade oštećene od granata.

Frans pres je preneo, pak, tvrdnje sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava (Syrian Observatory for Human Rights) da je danas u gradu Alepu eksplodirao automobil-bomba, kao i da su u sukobima snaga lojalnih predsedniku Bašaru el-Asadu poginula dva pobunjenika.

Takođe, grupa sa sedištem u Velikoj Britaniji tvrdi da su granate pale južno od Damaska, na oblast Deir al-Asafir, gde se sukobljavaju pobunjeničke i režimske snage.

Do sada je, prema različitim podacima koji stižu u UN, u oružanom sukobu opozicionih i vladinih snaga u Siriji poginulo između 20 i 30 hiljada ljudi.

Samo juče u celoj Siriji poginulo je 106 osoba - 42 vojnika, 42 civila i 22 pobunjenika, tvrdi Opservatorija, po kojoj je u konfliktu od marta 2011. godine poginulo više od 39.000 ljudi, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: