Del Ponte: Postojali su dokazi

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je veoma iznenađena oslobađajućom presudom za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.11.2012.

21:24

Default images

"Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo krivo između prvostepene presude i žalbe", rekla je Del Ponteova za Hrvatsku radioteleviziju.

U telefonskom razgovoru za HRT Karla del Ponte je rekla da je kao bivša tužiteljka pratila optužnicu, sve do hapšenja Gotovine, i da su postojali dokazi za sve. "Bilo je jasno da se radi o udruženom zločinu," rekla je Del Ponteova, dodajući da je nesporno da je zločin počinjen i pitajući se ko je počinilac.

Upitana zašto nije optužena JNA, na primer za bombardovanje Vukovara, Del Ponteova je odgovorila da se tu radilo o individualnoj odgovornosti.

Na pitanje novinarke HRT-a da li veruje u međunarodnu pravdu, ona je rekla: "Verujem u međunarodnu pravdu, ali se i njoj nekad potkradu greške."

Apelaciono veće Haškog tribunala oslobodilo je danas krivice hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: