"Euleks spreman da pomogne"

Uloga Euleksa u primeni dogovora Begrada i Prištine, postignutih u Briselu, biće precizno utvrđena u skladu sa mandatom misije, kaže Gzavije de Marnjak.

Izvor: Beta

Petak, 16.11.2012.

19:44

Default images

Kako je saopšteno iz Euleksa, na sastanku De Marnjaka s predsednikom srpske vlade Ivicom Dačićem u Beogradu razmatrano je pitanje sprovođenja sporazuma postignutih tokom dijaloga posredstvom EU, među kojima i projekta o integrisanom upravljanju prelazima (IBM).

"Euleks je spreman da pomogne u vezi sa svim dogovorima postignutim između Prištine i Beograda. IBM ostaje prioritet za sve. Euleksova uloga će biti precizno utvrđena u skladu sa mandatom misije i u okviru bilo kog dogovora između Prištine i Beograda", rekao je šef Euleksa Gzavije de Marnjak.

Dačić je, kako je ranije saopšteno iz Vlade, istakao da Srbija traži od Euleksa izvršnu ulogu u implementaciji dogovora postignutih u Briselu, u skladu sa statusnom neutralnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: