Nikolić: Dobra saradnja sa Rusijom

Predsednik Nikolić i mitropolit Ilarion, vikar patrijarha moskovskog i sve Rusije, saglasili su se da su odnosi dve zemlje dobri, ali i da mogu da se unaprede.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

19:39

Default images

Oni su se dogovorili da se Hram Svetog Save na Vračaru oslika uz pomoć ikonopisaca iz Rusije, uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Predsednik Srbije izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje s Rusijom i Ruskom pravoslavnom crkvom i nadu da će se pozitivan trend u svim oblastima nastaviti i u budućnosti, saopštila je Pres služba predsednika.

Nikolić se osvrnuo ka istorijski dobrim i bratskim odnosima Rusa i Srba, a mitropolit Ilarion je potvrdio da je Rusija prijatelj Srbije i dodao da postoje brojne oblasti koje se mogu još više unaprediti i poboljšati.

Mitropolit Ilarion, koji je predsednik Odeljenja spoljnih crkvenih veza i stalni član Svetog sinoda, poželeo je predsedniku Nikoliću "Božju pomoć u obavljanju posla u ovom istorijski teškom trenutku za Srbiju".

Na sastanku predsednika Nikolića i mitropolita Ilariona je dogovoreno da se, uz pomoć ikonopisaca i mozaičara iz Rusije, oslika Hram Svetog Save na Vračaru, uz pribavljen blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Nikolić je zahvalio mitropolitu Ilarionu na podršci i izrazio nadu da će se saradnja dve zemlje još više poboljšati u zajedničkom interesu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: