Vlada formira radnu grupu za JAT

Vlada Srbije na današnjoj sednicii donela odluku o obrazovanju radne grupe za analizu stanja i pripremu predloga mera za stabilizaciju i oporavak "Jat ervejza".

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

19:21

Default images

Na sednici je usvojeno i nekoliko zakonskih predloga.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima, na sednici je usvojen Predlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama.

Tim zakonom predloženo je da se ugovorom između privrednih subjekata, kao i između javnog sektora i privrednih subjekata, ne može predvideti rok za izmirenje obaveza koji je duži od 60 dana, a ukoliko je javni sektor u ugovornom odnosu s privrednim subjektom, kao dužnik, taj rok ne može biti duži od 45 dana.

Usvojen je i Predlog zakona o preuzimanju dela obaveza zdravstvenih ustanova prema veledrogerijama po osnovu nabavke lekova i medicinskog materijala i pretvaranju u javni dug Republike Srbije.

Tim zakonom Republika Srbija planira da preuzme deo neizmirenih obaveza zdravstvenih ustanova prema veledrogerijama po osnovu nabavke lekova i medicinskog materijala u ukupnom iznosu od 13 milijardi dinara.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

"Ovim zakonima stvoriće se uslovi za zdravstvenu zaštitu najugroženijih kategorija stanovništva i uspostaviće se zdravstveni sistem koji je finansijski održiv, odnosno zasnovan na racionalnoj upotrebi sredstava javne potrošnje", piše u saopštenju.

Izmene zakona o zdravstvenom osiguranju, navodi se u saopštenju, imaju za cilj da se ugroženim kategorijama građana Srbije obezbede uslovi za uključivanje u sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i ostvarivanje drugih prava iz ove oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: