Todorović osnovao udruženje građana

Dragan Todorović, bivši potpredsednik i još aktuelni član SRS ovih dana je s grupom istomišljenika osnovao udruženje građana „Istočna alternativa“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

22:56

Default images

Udruženje je već registrovano, izabrano je i rukovodstvo, a za četvrtak planiraju i zvaničnu promociju u beogradskom Medija centru, saznaje Danas.

Pored Todorovića, do raspisivanja majskih izbora drugog čoveka stranke, članovi „Istočne alternative“ su još neki viđeniji radikali i bivši poslanici Boris Aleksić, dr Paja Momčilov, Branimir Đokić, Milorad Buha i Ratko Ličina, odnosno svi oni, kako navode izvori Danasa, koji su nezadovoljni politikom koju u SRS sprovode Nemanja Šarović i Vjerica Radeta. Oni neće, saznajemo, do izricanja presude Vojislavu Šešelju napuštati SRS, ali prekretnica za njihovo dalje delovanje biće lokalni izbori u Zemunu, koji će biti održani maja naredne godine.

„Istočna alternativa će nastupiti na izborima u Zemunu i, ukoliko dobro prođe, sledeći planirani korak je prerastanje udruženja građana u političku stranku”, kaže izvor Danasa.

Na pitanje Danasa kako je reagovao Vojislav Šešelj na najnoviji potez dojučerašnjih najbližih saradnika, izvor Danasa kaže da za sada nema nikakve reakcije iz Sheveningena, što ne znači da ona neće uslediti u narednim danima kada osnivanje udruženja i medijski bude ozvaničeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: