Član SNS zapalio auto članu SPS?

Vranjska policija je privela Miloša M. zvanog Žaba (22) iz SNS zbog paljenja automobila člana gradskog veća Iz SPS-a. SNS negira umešanost svog člana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

15:27

Default images

"Milošu M. je određeno policijsko zadržavanje, jer se operativnim radom došlo do podataka koji ga dovode u vezu sa zapaljenim automobilom člana Gradskog veća u Vranju, Branimira Stojančića", rekao je za Tanjug Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave.

Stamenković kaže da će Miloš M. biti upućen istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, posle čega će se znati da li je on osumnjičen za jučerašnje paljenje automobila 'pežo 206', vlasništvo Branimira Stojančića iz Vranja, ulica Justina Popovića 15.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Vranju, Miloš M. je odbornik sa liste Srpske napredne stranke (SNS), koja je koalicioni partner u vlasti sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u kojoj je Branimir Stojančić jedan od najviših funkcionera.

"Ne želim u ovom trenutku da dajem bilo kakve izjave te vrste, dok se policija ne oglasi zvaničnim saopštenjem", kratko je novinarima rekao poslanik Dragan Nikolić, inače šef naprednjaka Pčinjskog okruga.

Branimir Stojančić je visoki funkcioner lokalnih socijalista. Posle poslednjih lokalnih izbora, na kojima je u Vranju pobedila Socijalistička partija Srbije (SPS), Stojančić je imenovan za sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS.

Istovremeno je, u dva mandata, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i portparol gradske vlade.

Na septembarskoj sednici Skupštine grada Vranja saopšten je podatak da je u Vranju, u poslednje dve godine bilo 15 paljevina automobila, ugostiteljskih i stambenih objekata.

SNS: Smišljen napad da bi se koalicija srušila

Predsednik Pčinjskog okružnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz Vranja Dragan Nikolić negirao je danas navode da je odbornik te stranke Miloš M. priveden zbog sumnje da je zapalio automobil kolege iz Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju.

"Ovo je smišljeni i otvoreni napad 'Blica' i njegovog dopisnika iz Vranja protiv koalicije SNS i SPS u ovom gradu, sa namerom da se rasturi koalicija koja odlično funkcioniše i koja je jedna od prvih sklopljenih u Srbiji", naveo je Nikolić u saopštenju dostavljenom medijima, prenela je SNS iz Vranja.

Nikolić tvrdi da mu je načelnik Policijske uprave Vranje rekao da ta uprava "nije izdala nikakvo zvanično saopštenje, niti da postoji informacija da je lišen slobode bilo ko iz redova Srpske napredne stranke u tom gradu".

"Nameće se zaključak da je ovu lažnu, tendencioznu i zlonamernu glasinu protiv odbornika Srpske napredne stranke Miloša M. plasirao neko mimo načelnika PU Vranje i zvaničnih institucija", smatra Nikolić.

Nikolić je istakao da je "apsolutno netačno da je odbornik SNS zapalio automobil svog kolege i da je reč o sramnom prenošenju odgovornosti na drugi teren, da bi javnost zaboravila na nesposobnost policije u Vranju".

On je ocenio da policija u Vranju "nije u stanju da reši slučajeve paljenja 17 automobila i više nepokretnosti u gradu, medju kojima i pozorišta starog 120 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: