"Kazniti nasilje na Kosovu"

Kancelarija za KiM najoštrije je osudila napad na Srbe u Suvom Dolu, "gde su već mesecima unazad nasilje, pljačkanje i paljenje imovine svakodnevni događaj".

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

13:37

Default images

"Već mesecima upozoravamo na nasilje koje prati KiM od momenta proglašenja nadgledane nezavisnosti. Pitamo, kada će nasilje nad Srbima postati krivično delo i kada će počinioci od ubistva u Talinovcu do bombe u Suvom Dolu biti pronađeni i kažnjeni", navedeno je u saopštenju kancelarije.

"Ako međunarodna zajednica želi da kao i Srbija pronađe pravedno i trajno rešenje, moraće da preuzme svoj deo odgovornosti, spreči i kazni nasilje na Kosovu i Metohiji. Pregovori u senci nasilja teško mogu biti uspešni. Država Srbija nasilje osuđuje i ne sprovodi ga", dodaje se u saopštenju.

Jaka eksplozija dogodila se sinoć oko 22:30 u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred jedne od zgrada u kojoj žive Srbi, a povređenih nije bilo, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Eksplozivna naprava, najverovatnije bomba, eksplodirala je ispred zgrade koja se nalazi na putu koji vodi prema multietničkom selu Suvi Do, na izlazu iz grada.

Od eksplozije pričinjena je materijalna šteta na zgradi, polomljeno je nekoliko stakala, kao i na automobilima koji su tu bili parkirani. Bomba je bačena ispred zgrade u kojoj živi oko 50 srpskih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: