Vatikan uporno protiv gej brakova

U vatikanskim medijima je još jednom iskazano protivljenje crkve istopolnim brakovima. "Deca imaju pravo da kažu da imaju oca i majku", kaže portparol Vatikana.

Izvor: B92

Subota, 10.11.2012.

23:48

Default images

U članku na naslovnoj strani izdanja vatikanskog lista Oservatore Romano (L'Ošervatore Romano), Sveta stolica je pokušala da se predstavi kao usamljeni glas protiv inicijative za pravno priznanje istopolnih parova.

"Neko bi mogao da kaže da je crkva, bar na ovom polju, poražena. Ali, to nije slučaj", piše Oservatore Romano.

U članku se ističe da katolici vode herojsku borbu kako bi podržali učenje crkve, suočeni sa "invazijom politički korektnih ideologija na svaku kulturu na planeti".

"Crkva je pozvana da se predstavi kao jedini kritičar modernosti, jedina prepreka raspadu antropoloških stuktura na kojima je ljudsko društvo osnovano", piše list.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi je u intervjuu za Radio Vatikan sarkastično upitao zašto pobornici gej brakova sada ne traže
legalizaciju poligamije i, kako ne bi bilo diskriminacije, poliandrije.

On je istakao da homoseksualci mogu svoja prava da brane drugim sredstvima, a ne legalizacijom brakova pripadnika svoje zajednice, kao i da deca imaju pravo da kažu da imaju oca i majku.

Crkva je još jednom digla glas protiv homoseksualnih brakova, nakon što su građani u tri američke države na referendumu glasali za legalizaciju gej brakova, nakon što je Ustavni sud Španije potvrdio validnost zakona o venčanju homoseksualnih parova i pošto je francuska vlada usvojila nacrt takvog zakona koji će u januaru biti podnet skupštini na razmatranje.

Predsednički izbori u SAD pažljivo su praćeni u Vatikanu, zbog spora između administracije Baraka Obame i američkih biskupa zbog brakova homoseksualaca i zdravstvene reforme koja podrazumeva da zdravstveno osiguranje pokriva kontracepciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: