Kina: Ugušen protest zbog zagađenja

Kineska policija silom je razbila demonstracije na istoku zemlje organizovane u znak protesta zbog proširenja postrojenja petrohemijske industrije.

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

19:58

Default images

Zvaničnici su saopštili da su demonstranti napali policiju i prevrtali automobile u gradu Ningbo.

Stanovnici ovog grada već nedelju dana protestuju zbog zagađenja, podseća BBC.

Policija je danas rasterala više od 1.000 demonstranata u Ningbou. Očevici su potvrdili da je tom prilikom uhapšeno nekoliko ljudi.
Foto: Beta, AP
Vlasti distrikta Zenhai saopštile su da su demonstranti uhapšeni jer su prevrtali automobile, ometali saobraćaj i bacali kamenje i cigle na policiju.

Stanovnici Ningboa, međutim, navode da je nasilje na ulicama usledilo nakon što je policija upotrebila suzavac i počela da hapsi demonstrante.

"Mislim da hemijska industrija nije dobra za naš ekosistem. Ne bi trebalo da dozvolimo da zbog razvoja industrije zanemarimo živornu sredinu", izjavio je Peng Šaoming, koji već danima protestuje u Nangbou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: