Pajtić: Nećemo se cepati

Potpredsednik DS Bojan Pajtić odbacio je mogućnost cepanja stranke i naveo da bi prihvatio mesto zamenika novog predsednika DS, ukoliko mu bude ponuđeno.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Petak, 26.10.2012.

22:24

Default images

"Mislim da smo potpuno svesni da nam ne treba raskol u stranci. Ne samo da se nećemo cepati, nego smo svesni i situacije u kojoj se nalazi Srbija i ne treba nam dezintegracija na bilo kakvom planu", izjavio je Pajtić za „Novosti“.

On je kazao da su zbog toga prihvaćeni predlozi predsednika stranke Borisa Tadića, da DS bude profilisana kao socijaldemokratska partija, da Predsedništvo stranke dobije veća ovlašćenja, da ne bude revanšizma i da Nataša Vučković i Goran Chirić budu potpredsednici.

Upitan da li postoji mogućnost da se još neki istaknuti član stranke, u "minut do ponoć" kandiduje za predsednika, Pajtić je ocenio da to sada nije realno.

Ceo intervju koji je Pajtić dao "Novostima" prenosimo ovde.

Podsetimo, predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je juče da će konačnu odluku o kandidaturi za predsednika stranke doneti 4. novembra, nakon sednice Glavnog odbora, kada vidi koliko će njegovi zahtevi za reformom stranke biti prihvaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: