Studenti FLU i noćas na fakultetu

Studenti Fakulteta likovnih umetnosti, koji protestuju tražeći lakše uslove za upis, najavili su da će i drugu noć za redom provesti u fakultetskoj zgradi.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

21:01

Default images

Oni protestuju već devet dana.

Kako su Tanjugu rekli predstavnici studenata u protestu, na današnjem sastanku sa upravom fakulteta, čule su se najave da bi mogle biti proširene kvote za master studije, što su studenti tražili, ali da zvanične odluke još nema.

Takođe, ima najave da bi školarina, koja sada iznosi 150.000 dinara mogla biti smanjena za "neki procenat", rekli su studenti i naglasili da ni ovo međutim, nije zvanična odluka.

Studenti su najavili da će i sutra imati sastanak sa upravom fakulteta, a potom će, kako su rekli, odlučiti o daljim koracima.

Studenti traže da svi akademci koji imaju 60 ESP bodova pređu na budžet, da oni koji imaju 56 ESP bodova i preneta dva teorijska ispita, budu oslobođeni plaćanja školarine.

Takođe traže da svi studenti koji su završili osnovne studije i imaju potreban broj bodova, upišu master o trošku države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: