Tači "užasnut" Kurtijevim protestom

Premijer Kosova Hašim Tači poziva Aljbina Kurtija, lidera pokreta Samoopredelenje, da ne manipuliše javnošću prenošenjem rasprave iz Skupštine Kosova na ulicu.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

18:24

Default images

Pokret Samoopredeljenje se protivi nastavku dijaloga Kosova sa Srbijom i zbog toga je juče u centru Prištine održao protest tokom kojeg su izbili sukobi s policijom.

Kako prenose prištinski mediji, Tači je rekao da je "užasnut" jučerašnjim događajima i prizorima u Bulevaru Majke Tereze u Prištini, kada je u sukobu pristalica Pokreta Samoopredeljenje i policije povređeno više ljudi.

"Uznemiren sam prizorima iz našeg glavnog grada. Trinaest godina nakon oslobođenja i pet godina od proglašavanja nezavisnosti nijednom nisam ni pomislio da će bulevar biti arena takvih uznemiravajućih prizora. Za mene je značajno da izrazim žaljenje što su ljudi mlade države nepotrebno povređivani", kazao je Tači.

On je ocenio kao opravdanu intervenciju policije tokom demonstracija Pokreta Samoopredeljenje, koji se protivi dijalogu sa Srbijom.

"Njih (policiju) zakon obavezuje da sačuvaju dostojanstvo i integritet naše države. Dali smo mnoge živote da bismo slobodno iznosili mišljenje, ali to ne podrazumeva blokadu rada drugih. Javno pozivam Kurtija da izgubljenu raspravu u Skupštini Kosova ne premesti na ulicu. To nije demokratija", kazao je kosovski premijer.

Tači je pozvao Kurtija da bude, kako je naveo, politički odgovorniji.

Današnji protest Pokreta Samoopredeljenje u centru Prištine prošao je mirno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: