SM: Pokušala da ukrade dete

Uz lažno predstavljanje dvadesetosmogodišnja S. D. pokušala je iz vrtića u Sremskoj Mitrovici da odvede trogodišnju devojčicu, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

21:55

Default images

Protiv dvadesetosmogodišnje S. D. iz Mačvanske Mitrovice policija je podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo teške krađe na naročito opasan i drzak način.

Ona je u dečjem vrtiću „Maslačak“ u Sremskoj Mitrovici, uz lažno predstavljanje, pokušala da odvede iz vrtića trogodišnju devojčicu, navodno kćerku svoje prijateljice i još ju je pokrala, pišu "Novosti".

Međutim, čim je stupila u kontakt s detetom, S. D. je devojčici skinula zlatne minđuše, a kada je pokušala da dete izvede iz vrtića i odvede, navodno majci, vaspitačica i pedagog su posumnjale u namere ove žene, zatražili da im pokaže ličnu kartu, što je ona odbila, pa su slučaj prijavili policiji, koja je brzo stigla i uhapsila S. D. Kad je majka trogodišnje devojčice J.L. došla po dete u vrtić i saznala šta se desilo, objasnila je vaspitačici i pedagogu da uopšte ne poznaje S. D. iz Mačvanske Mitrovice i da nije nikoga zamolila da joj izvede dete iz vrtića.

Ovaj slučaj pokušaja odvođenja deteta iz vrtića bez znanja roditelja naveo je upravu Dečje ustanove „Poletarac“ iz Sremske Mitrovice, kojoj pripada i vrtić „Maslačak“, da pojačaju mere bezbednosti, a glavnu odluku će doneti Upravni odbor i Savet roditelja. Razmišlja se o uvođenju video-nadzora ili čuvara vrtića, koji bi brinuli o bezbednosti dece, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: