Namerno zatrovan seoski vodovod

Epidemiju u Vladičinom Hanu izazvala je neispravna voda u kojoj je pronađena bakterija ešerihija koli, a u selu Bogoševa neko je namerno zatrovao seoski vodovod

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

20:35

Default images

Od četvrtka do danas od epidemije u Vladičinom Hanu obolelo je 43 osobe, od kojih dvanaestoro dece.

Ali, vranjski Zavod za javno zdravlje završio je danas i analize vode iz sela Bogoševa pored Vladičinog Hana, gde je neko namerno zatrovao seoski vodovod.

U ovom selu niko, na sreću, nije pio vodu, jer je meštanima bila sumnjive boje.

"U vodi iz bunara u Ulici vladike Pajsija otkrili smo prisustvo bakterije ešerihije koli, a u vodi u selu Bogoševo, nedaleko od Vladičinog Hana, pronađen je organski rastvarač na bazi fenola", objasnila je na konferenciji za novinare Eržika Antić, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Ona je kazala da postoji osnovana sumnja da je voda u seoskom vodovodu u Bogoševu namerno zagađena, zbog čega je slučaj prijavljen policiji.

I meštanima sela je bilo očigledno da sa vodom nešto nije u redu, jer je bila izrazito žute boje.

Uzorci zatrovane vode ispitani su na preko 50 parametara, pa se na osnovu rezultata čak pretpostavlja da je onaj ko je sipao otrov koristio praznu flašu od deterdženta. Ko je to uradio ispituju policija i tužilaštvo.

Dok se ne sazna počinilac, ne može da se govori ni o mogućim motivima, ali u ovom kraju kažu da je namerno trovanje vodovoda nezapamćen zločin, a većih posledica po ljude, srećom, nema.

Toksikolozi kažu da bi, da je neko od dvanaestoro ljudi koji koriste ovaj vodovod i popio zatrovanu vodu, posledice po njihovo zdravlje bile velike.

Za sada se ispituju meštani Bogoševa, ima osumnjičenih, ali će istraga pokazati ko je i zašto želeo da naudi komšijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: