Johanesburg: Poginula 3 zatvorenika

Tri zatvorenika poginula su, dok je 14 ranjeno, kada je bomba raznela zatvorski autobus u Johanesburgu, saopštila je južnoafrička policija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.10.2012.

18:37

Default images

"Vozač je čuo glasan prasak kada je došlo do eksplozije u vozilu", rekao je portparol južnoafričke policije lokalnom radiju 702, prenela je agencija Rojters.

Prema njegovim rečima, u autobusu je bilo 36 zatvorenika, od kojih je 19 ostalo nepovređeno.

Eksplozija se dogodila dok su dvojica policajaca transportovala 36 zatvorenika iz suda u Randburgu do zatvorske ustanove u Johanesburgu.

"Došlo je do eksplozije u jednom od naših vozila na semaforu ispred zatvorske ustanove", izjavio je agenciji Frans pres portparol policije Nevil Malila.

Iako zvanični uzrok eksplozije još nije poznat, policija sumnja da je bomba aktivirana u vozilu kada su zatvorenici pokušali da pobegnu.

Ubrzo posle eksplozije, dva zatvorenika su pokušala da pobegnu, ali su oni odmah uhvaćeni.

Vozač autobusa je uprkos eksploziji uspeo da vozilo utera u zatvorski kompleks, rekao je Malila. Fotograf AFP je video kako iz zatvorske ustanove, pod policijskom pratnjom, izlaze tri vozila hitne pomoći i jedan vatrogasni kamion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: