Caudri za specijalnog izaslanika za nestale na Kosovu

Izvor: B92

Utorak, 02.05.2000.

18:43

Default images
Ambasador Bangladesa Anvarul Caudri, koji je predvodio delegaciju Saveta bezbednosti tokom nedavne posete Kosovu, izjavio je na konferenciji za novinare u sedistu svetske organizacije u Njujorku da Ujedinjene nacije treba da imenuju specijalnog izaslanika koji bi ispitao sudbinu nestalih lica na Kosovu, svih nacionalnosti. "Srca su nam se cepala kada smo videli na stotine okupljenih porodica sa slikama bliznjih, kojima se izgubio trag pre 10 ili 12 meseci. Savet ne moze da odrzi kredibilitet ukoliko se ne pozabavimo tim pitanjem", rekao je Caudri, dodavsi kako se tokom boravka u Pristini slozio sa sefom UNMIK-a Bernarom Kusnerom da je neophodno imenovati izaslanika za nestala lica, kojih, prema procenama, ima najmanje 1.200. Caudri je, takodje, rekao da Savet mora da obrati paznju na oko 1.200 etnickih Albanaca koji se nalaze u zatvorima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: