Socijalisti Leskovca ostaju uz DS?

Stotinak članova Gradskog odbora SPS je sa jednim uzdržanim glasom odbilo predlog Predsedništva te stranke o prekomponovanju lokalne vlasti u Leskovcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

23:51

Default images

U novoj koaliciji, koja im je predložena, ne bi bilo samo Demokratske stranke.

Sednici su prisustvovali visoki funkcioneri SPS Branko Ružić, Žarko Obradović i Milomir Premović, a ovo je drugo odbijanje leskovačkih socijalista u poslednjih mesec dana da napuste koaliciju sa DS.

Sastanak, odnosno, ubeđivanje je trajalo tri sata, ali su leskovački socijalisti ostali pri stavu da koalicija od pet stranaka, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) ništa novo ne bi donela gradu.

"Naprotiv, bili smo mišljenja da bi tako glomazna koalicija bila u stalnom raskoraku i da bi vladavina protekla u podeli funkcija", kazao je jedan od sagovornika Bete.

Leskovački socijalisti su zamerili funkcionerima iz Beograda i to što u ministarstvima Vlade Srbije nema ni jednog predstavnika iz ovog kraja.

"Pitali smo ih zašto njima smeta koalicija sa DS u Leskovcu, a oni su odgovorili da trpe velike pritiske iz SNS", ispričao je taj izvor.

Više članova GrO je potvdilo da im nije prećeno raspuštanjem odbora zbog odbijanja da se prihvate ranija odluka Predsedništva SPS o prekomponovanju vladajuće koalicije u Leskovcu, ali su istovremeno kazali da se stekao utisak da večerašnjom sednicom nije stavljena tačka i da će se pritisci iz Beograda nastaviti.

U Leskovcu su na vlasti DS sa 23 i koalicija stranaka oko SPS sa 16 od ukupno 75 odbornika u Skupštini Leskovca, a u opoziciji su pored SNS i G17, Demokratska stranka Srbije, Jedinstvena Srbija i Nova Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: