Hejg najavio posetu Srbiji

Šef diplomatije Velike Britanije Vilijam Hejg najavio je da će uskoro posetiti Srbiju i naglasio da je važno da se uspešno nastavi dijalog Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Ponedeljak, 15.10.2012.

23:16

Default images

Odlazeći sa Saveta ministara EU u Luksemburgu, Hejg za sutrašnje "Novosti" nije želeo da pre posete Beogradu komentariše insistiranje Evropske komisije da Srbija ispoštuje teritorijalni integritet Kosova.

"Nismo o tome razgovarali na ovom savetu, tako da to ne bih želeo da komentarišem. Namera mi je da u dosta kratkom roku posetim Srbiju i tada ćemo moći s više detalja da razgovaramo o tom pitanju", rekao je šef britanske diplomatije.

On je naglasio važnost da se kontakti između Beograda i Prištine nastave.

"Naravno, želimo da vidimo uspešan dijalog između Srbije i Kosova, koji se odvija uz podršku i pod pokroviteljstvom EU", rekao je Hejg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: