EU finansira prekograničnu saradnju

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer potpisao je u Užicu ugovore iz programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore koje finansira EU.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.10.2012.

22:39

Default images

Posle potpisivanja ugovora u gradskoj kući u Užicu, Dežer, koji u Užicu boravi zajedno sa ambasadorima članica EU, rekao je da EU godinama podržava i konkretno pomaže Srbiji radi efikasnijeg rada na granicama.

Upitan o opasnosti da Evropska unija ukine pravo građana Srbije da putuju po zemljama EU bez viza, Dežer je rekao da bezvizni režim koji je Srbiji uveden 2009. godine za sada funkcionise dobro, ali da ima problema.

Dežer je rekao da ima 10.000 ljudi koji zloupotrebljavaju bezvizni režim podnoseći zahteve za azil u Evropi i da se 99 odsto vraća u Srbiju i susedne zemlje.

"Moramo bolje da se organizujemo i sa naše strane uvedemo strožije procedure i efikasniju kontrolu na šengenskim granicama, a isto tako i Srbija mora da uradi nešto po tom pitanju", rekao je Dežer posle potpisivanja ugovora s dobitnicima bespovratne pomoći iz programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore koje finansira EU.

Za sutra je planirano da ambasadori članica EU, među kojima je i Dežer, obiđu porodice smeštene u zgradama socijalnog stanovanja sagrađene sredstvima Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: