Hitno potrebna pomoć za Teodoru

Maloj Teodori iz Novog Sada kojoj je dijagnostikovana Batenova bolest hitno je potrebna novčana pomoć za odlazak u Kinu na tretman matičnim ćelijama 16.oktobra.

Izvor: B92

Petak, 12.10.2012.

18:53

Default images

Mala Teodora je trenutno dobro, iako u nestabilnoj fazi, pa roditelji bukvalno ne smeju da je ispuste iz ruku da ne bi pala i povredila se.

Nestašna za dva dečaka - takva je bila četvorogodišnja Teodora do svog trećeg rođendana. Tada sve staje: počinje da gubi svest, da joj klecaju kolena, pa i da pada... U početku je lečena od epilepsije, ali bez efekta.

Pet meseci se čekalo na rezultate analiza iz Amerike i pre mesec dana se napokon saznalo od čega boluje Teodora.

"Kada smi išli po rezultat, bili smo u neverici, mislili smo da to nije ta Batenova bolest, jer postoji milion neuroloških bolesti koje imaju slične simptome. Kada smo videli rezultat, saznali smo da je to Batenova bolest. Tada počinje naša agonija", priča majka Branka Škrivanj.

Teodorina bolest je trenutno u početnoj fazi, ali uskoro bi moglo da bude dramatično drugačije.

"Da bih ja nju zadržala na nogama kao što je sada, doduše na klimavim nogama kao Bambi, da bih je zadržala ovakvu, moram da je vodim na tretman matičnim ćelijama u Kini", priča Teodorina mama.

"Moja Teodora može recimo za mesec dana da padne sa nogu, da više ne hoda, može da oslepi, da ne može više da jede... Ja ovu priliku ne smem da propustim", dodaje ona.

Nadu ulivaju najave da bi se efikasan lek za Batenovu bolest mogao pojaviti 2013. godine. Međutim, do tada, roditeljima jedino preostaje tretman matičnim ćelijama u Kini. Put je zakazan za 16. oktobar i do tada roditelji moraju, kako znaju i umeju, da sakupe više od 30 000 dolara.

"Treba ogromna količina novca, to je 33 000 dolara, koje ja treba da prikupim. Pokušavamo na sve moguće načine da prikupimo taj novac, jer ja moju Teodoru zaista moram da vodim u Kinu... Kakav bih ja to bila čovek ili majka bila kada bih svom detetu nešto uskratila, a da mu zdravlje zavisi od toga", pita se Teodorina majka.

Pored Teodore, u Kinu bi 16. oktobra trebalo da putuje i Zoja Mirosavljević, iako i njeni roditelji još prikupljaju novac.

Molimo sve koji su u mogućnosti da pomognu maloj Teodori da otputuje na lečenje u Kinu. Novac mogu da uplate na žiro-račun Hipo Alpe Adria Banke: 165-1001523581926-41.

Devizni račun u istoj banci: 5006013-1223102681.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: