Dačić: 80% građana protiv Prajda

Predsednik vlade Ivica Dačić kaže za "Pres" da se 80 odsto građana protivi održavanju gej parade i da bi u Beogradu bilo "krvoprolića" da Prajd nije zabranjen.

Izvor: B92

Petak, 05.10.2012.

23:18

Default images

"Bolje da me pljuju što sam zabranio paradu, nego zato što sam dozvolio da dođe do krvoprolića, a sve bezbednosne procene ukazuju na to. Čak i da smo angažovali više od 5.000 policajaca došli bi do nemira, tuča, pala bi krv", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u neredima izazvanim Paradom ponosa bile bi napadnute i zgrade ambasada zapadnih zemalja.

Govoreći o petooktobarskim promenama i događajima na politčkoj sceni, Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, kazao je da je SPS u vrhu vlasti jer nije dozvolila da se osnovna ideja postojanja partije ugasi.

On je rekao da se neće izviniti za 2012. godinu, kao što se izvinio za devedesete.

"Možda će trpeti partija što je preuzela odgovornost u najtežim vremenima, ali sam siguran da nikada više neće biti potrebe da se izvinjavamo narodu i državi", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: