Otpad dekontaminiran i vraćen kupcu

Tovar aluminijumskog otpada, koji je vraćen sa granice sa Makedonijom zbog prekoračenja nivoa radijacije, dekontaminiran je i isporučen kupcu u Makedoniju.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.10.2012.

20:21

Default images

Tovar je sa granice vraćen pre tri dana.

Vlasnik aleksinačke fime "Maksi ko" Miodrag Milovanović rekao je da su stručnjaci iz Vinče neznatnu radioaktivnost, bezopasnu po zdravlje ljudi, ustanovili na parčetu otpada od oko 100 grama, koji najverovatnije proističe od nekog mernog instrumenta.

"Dekontaminacija je izvršena juče. Prilikom carinjenja, pre upućivanja za Makedoniju, Gradski zavod za zaštiti zdravlja radnika u Nišu - ustanova koja poseduje licencu za tu vrstu poslova - ustanovila je da je pošiljka bila ispravna", precizirao je Milovanović, čiji je bio transport.

Ovakvi slučajevi nisu česti, naglasio je on i dodao da se ponekad dešava da se u otpadu nađe neki predmet koji pokazuje neznatno veću radiokativnost od dozvoljenog nivoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: