Potvrđene kazne u slučaju "Tisa"

Mešovito sudsko veće sastavljeno od EULEKS-ovih i lokalnih sudija odbilo je žalbe sedam osoba osuđenih u slučaju "Tisa" iz 2009. godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.10.2012.

23:48

Default images

Oni su osuđeni za krivično delo organizovanog kriminala i krijumčarenje emigranata, i potvrdilo im višegodišnje zatvorske kazne.

Svi optuženi su proglašeni krivim, imajući u vidu njihovu ulogu u tragičnoj smrti 15 ljudi koji su se udavili u reci Tisi, na granici između Srbije i Mađarske, oktobra 2009. godine.

Okružni sud u Prištini osudio je Avni Hajdarija na kaznu zatvora 19 godina, i novčanu kaznu od 250.000 evra, Špetim Ademaj je osuđen na 17 godina i 200.000 evra, Fatmir Pajaziti je osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a Džemajl Haljiljaj na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dve godine.

Ismail Krapi i Šaip Seljmani su osuđeni na po osam godina zatvora, dok je Bljerim Ademaj osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, navodi se u saopštenju suda.

Avni Hajdari, Špejtim Ademaj, Ismail Krapi i Šaip Seljmani proglašeni su krivim za krivično delo organizovanog kriminala paralelno sa krivičnim delom krijumčarenje emigranata, a Fatmir Pajaziti, Dzemajl Haljiljaj i Bljerim Ademija proglašeni su krivim za krivično delo krijumčarenja emigranata.

Veće je, kako se navodi, izmenilo prvostepenu presudu u vezi s pravnom klasifikacijom krivičnog dela, ali je presudilo da optuženi ostanu osuđeni na kazne zatvora u istoj meri koje je proglasio Okružni sud u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: