Smene u Zdravstvenom centru Vranja

Vranjski odbor SNS traži smenu rukovodstva Zdravstvenog centra tog grada, zbog sve češćih smrtnih slučajeva za koje rodbina tvrdi da postoji lekarska krivica.

Izvor: Beta

Sreda, 03.10.2012.

15:39

Default images

Predsednik GO SNS Dejan Tričković, koji je i predsednik Skupštine grada Vranja, rekao je za agenciju Beta da je o tome već postignut koalicioni dogovor sa SPS i da je zajednički zahtev već upućen na adresu Ministarstva zdravlja, u čijoj je nadležnosti imenovanje direktora zdravstvenih centara. Vladajuću koaliciju u Vranju čine SPS i SNS.

"U Zdravstvenom centru Vranje u poslednje četiri godine imamo devet smrtnih slučajeva pacijenata za koje njihova rodbina smatra da su nastupili pod sumnjivim okolnostima. U nekim slučajevima protiv doktora koji su optuženi za nesavesno lečenje pokrenute su i krivične prijave, ti slučajevi nisu završeni, a osumnjičeni doktori rade", kazao je Tričković.

Poslednji slučaj koji je potresao Vranje, ali i javnost u Srbiji dogodio se 24. septembra ove godine kada je na dečjem odeljenju vranjske bolnice preminula Sara Marković stara 18 meseci, nakon čega su se njeni roditelji zbog sumnje na nesavesno lečenje njenog izabranog lekara, obratili javnom tužiocu u Vranju.

"Uz smenu rukovodstva Zdravstvenog centra tražimo i smenu rukovodstva Zavoda za javno zdravlje u Vranju zbog skandala sa Aleksandrovačkim jezerom, odnosno zbog toga što nisu obavestili javnost da je kontrola kvaliteta vode u Aleksandrovačkom jezeru u aprilu ove godine pokazala 120 puta veće količine bakterije ešerihije koli u vodi od dozvoljene", naveo je Tričković.

Kupališna sezona na Aleksandrovačkom jezeru, koje je veštačkog porekla i nalazi se nedaleko od Vranja, trajala je celog leta, a među njegovim posetiocima najviše je bilo mlađih osoba i dece.

"Utvrđeno je da je izveštaj Zavoda za javno zdravlje koji potvrđuje povećanu koncentraciju ešerihije koli u vodi Aleksandrovačkog jezera u aprilu došao do pisarnice Grada Vranja. I gradonačelnik Vranja Zoran Antić je najavio da će se istražiti ko je od zaposlenih potpisao da je primio dokument, a taj podatak sakrio od javnosti", rekao je Tričković.

On je naveo da smatra da je neko iz političkih razloga u vreme predizborne kampanje sakrio podatak da je voda Aleksandrovačkog jezera zagađena, ali da je direktorka Zavoda za javno zdravlje, koja je po funkciji i član gradskog Saveta za bezbednost, imala moralnu obavezu da o tome obavesti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: