Euleks: Pritvor uhapšenim Srbima

Medjunarodni sudija u Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici odredio je jednomesečni pritvor dvojici kosovskih Srba, osumnjičenih za ratne zločine.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

23:50

Default images

Dvojica Srba su optuženi da su u aprilu 1999. godine počinili ratni zločin silovanja

Odlukom predpretresnog sudije Euleksa Nuna Madeire, Jovici Dejanoviću iz Prilužja i Djordju Bojkoviću iz sela Babin Most u opštini Obilić odredjeno je 30 dana kućnog pritvora, rekao je Tanjugu advokat Miodrag Brkljač.

Brkljač je naveo da je zadovoljan odlukom medjunarodnog sudije i da će proces protiv ove dvojice Srba koji su uhapšeni u četvtak u zajedničkoj akciji Euleks i kosovske policije biti nastavljen. Kako je ranije saopšteno iz Euleksa, Dejanović i Bojković su bili pod istragom jer su navodno izvršili ratni zločin silovanja u aprilu 1999. na Kosovu. Zajednička akcija jedinice Euleks policije za istragu ratnih zločina i Jedinice kosovske policije za istragu ratnih zločina, izvedena je u Babinom Mostu u opštini Obilić i u Prilužju kod Vučitrna na severu Kosova. Slučaj istražuje Specijalno tužilaštvo Kosova, navedeno je u saopštenju Misije EU na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: