DSS: 20 godina državotvorna stranka

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da odluka USS o proglašenju neustavnim određenih nadležnosti Vojvodine predstavlja pobedu državotvorne politike DSS.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

23:14

Default images

"Stav da je Vojvodina pokrajina i da ne može biti država u državi je DS S branila godinama i argumentovano. Odluka US S predstavlja primer i pobedu naše državotvorne politike", rekao je Koštunica na tribini "Iskustvo državotvorne politike" na Kolarcu.

Predsednik DS S je kazao da je osnovno obeležje stranačke politike tokom 20 godina državotvorna politika koja "zastupa interese države i radi u korist države" i čiji je cilj unapređenje, uz suprotstavljanje razgradnji države.

"DS S je bila i ostaće državotvorna stranka koja se u borbi za vlast i vršenju vlasti držala svog programa i svojih načela", istakao je Koštunica. Prema njegovim rečima "vrhunac državotvorne politike DS S" jeste donošenje Ustava Srbije 2006. godine.

"Bio je to čas kada je bilo neophodno Ustavom zaokružiti državnost Srbije i zaštititi državu celinu", dodao je Koštunica.

Koštunica je naveo i da je najveći nacionalni interes napredak Srbije i Republike Srpske, i dodao da će DS S nastaviti da učestvuje u borbi za očuvanje Kosova koja se, "neće okončati".

"DS S se uvek oslanjala na snagu prava kao najvećeg oružja u očuvanju Kosova bilo da je reč o Ustavu Srbije ili o Povelji UN i Rezoluciji 1244", istakao je Koštunica.

Govoreći o vojnoj i političkoj neutralnosti za koju se zalaže DS S, Koštunica je istakao da bi "Srbija trebalo u odnosu na EU da bude politički neutralna, kao što bi u odnosu na NATO trebalo da bude neutralna vojno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: