Đurić: Dostojanstven govor Nikolića

Savetnik predsednika za spoljnu politiku Marko Đurić kaže da je Tomislav Nikolić u govoru pred UN na dostojanstven način izneo stav Srbije po pitanju Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

23:37

Default images

On je dodao i da je Nikolić jasno postavio crvenu liniju.

Predsednik Nikolić je, kako je Đurić rekao, jasno stavio do znanja da ne postoji mogućnosti da Srbija bilo implicitno bilo eksplicitno prizna nezavisnost Kosova.

"Vrlo je značajno što je Nikolić izneo konkretan predlog sa naše strane, a to je da se sva pitanja mogu i moraju rešavati neposrednim dijalogom Beograda i Prištine", rekao je Đurić za RTS.

On je dodao da je predsednik Srbije poslao ohrabrujuću poruku da je rešenje dostižno i da će biti postignuto, a o tome će, kako je dodao Nikolić razgovarati i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Đurić je dodao da možemo biti veoma zadovoljni i ponosni načinom na koji je Srbija ove godine predstavljena u Generalnoj skupštini UN, kao i da je predsednik Nikolić imao veliki broj bilateralnih susreta, među kojima je i susret sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom i predsednikom SAD Barakom Obamom.

Đurić je naglasio da u GS UN postoji "zaista živa aktivnost" i na neformalnim susretima koji prate GS UN i kroz koje se otvaraju nova polja za saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: