Turska: Poginulo sedam osoba

Sedam osoba, šest turskih vojnika i jedan civil, poginulo je kada je vozilo turske vojske naletelo na bombu na putu, u gradu Tudželi na istoku zemlje.

Izvor: Beta

Utorak, 25.09.2012.

20:26

Default images

Bomba je eksplodirala na izlasku iz Tundželija, i zapalila vojno vozilo i oštetila jedan civilni kombi, saopštili su turski bezbednosni izvori. U tom gradu su aktivni kurdski pobunjenici mada niko nije preuzeo odgovornost za eksplziju.

U poslednjih nekoliko meseci eskalirali su sukobi između između turskih bezbednosnih snaga i kurdskih pobunjenika iz Radničke partije Kurdistana, koji se bore za nezavisni Kurdistan na jugoistoku Turske.

Raketni napad na vojni konvoj u jugoistočnoj provinciji Bingol dogodio se 18. septembra i u njemu je ubijeno 10 vojnika a povređeno više od 70. Veruje se da su za taj napad odgovorni kurdski pobunjenici.

Samo dva dana pre toga pobunjenici su aktivirali bombu u Bingolu, kada je ubijeno osam policajaca.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao je prošle nedelje da je oko 500 kurdskih pbunjenika ubijeno ili uhvaćeno u borbama u prethodnih nekoliko nedelja, i pozvao je PKK da položi oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: