NS: Onemogućena plovidba Dunavom

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" danas popodne su kod Novog Sada sa tri broda potpuno blokirali plovni put na Dunavu u Novom Sadu.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

08:31

Default images

Oni su se na taj korak odlučili jer rukovodstvo firme nije ispunilo obećanje o isplati zaostalih zarada.

Oni su prvo danas oko 13 sati napravili blokadu upozorenja sa dva broda, ali su ostavili slobodan plovni put, da bi popodne onemogućili plovidbu međunarodnim dunavskim koridorom.

Blokada je postavljena nekoliko stotina metara nizvodno od drumsko-željeznickcog mosta.

Inspekcijske službe upozorile su radnike da ne smeju da blokiraju Dunav, jer je u pitanju veoma važan evropski saobraćajni koridor, i zatražili od njih da odblokiraju plovni put, pošto će u suprotnom snositi posledice.

Predstavnici inspekcijskih službi objasnili su da blokada Dunava nanosi veoma ozbiljnu finanijsku štetu svima koji koriste taj vid saobraćaja.

Predsednik sindikata preduzeća "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković rekao je novinarima da radnici blokade vide kao jedino rešenje za svoje probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: