Eštonova nema plan za sever Kosova

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nema plan za rešenje problema na severu Kosova, potvrdio je Tanjugu izvor iz Evropske komisije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

19:25

Default images

Time je demantovao pisanje prištinskih medija da će visoka predstavnica na marginama zasedanja Generalne skupštine UN ove nedelje predstaviti srpskoj i kosovskoj strani svoj plan za sever Kosova zasnovan na planu koji je svojevremeno sačinio Marti Ahtisari.

"U ovom trenutku smo pre svega usredsređeni na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a o nekakvom planu za sever nema ni govora", rekao je funkcioner EK koji je želeo da ostane anoniman.

Visoka predstavnica je na putu za Njujork, gde će se tokom zasedanja GS UN odvojeno sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: