Skupština u utorak o obrazovanju

Skupština Srbije će u utorak, 25. septembra, započeti novu vanrednu sednicu, na kojoj će poslanici debatovati o izmenama Zakona o visokom obrazovanju.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.09.2012.

17:41

Default images

Izmenama zakona studentima će biti omogućeno da upišu narednu godinu sa 48 bodova ostvarenih u toku godine.

Poslanici će na sednici, koju je potpredsednica parlamenta Vesna Kovač sazvala na zahtev Vlade, razmatrati i predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola između Srbije i Italije, kao i sporazume o socijalnoj sigurnosti sa Slovačkom i Austrijom.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma između Srbije i Bosne i Hercegovine o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga trećim zemljama.

Sednica počinje u 14 sati.

Vlada Srbije juče je podnela zahtev za održavanje vanrednog zasedanja Skupštine Srbije na kojem bi bilo razmatrano više predloženih zakona, među kojima I izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Kako je navedeno u saopštenju vlade, predlaže se da parlament razmatra te izmene, čijim bi se usvajanjem omogućilo studentima da upišu narednu godinu sa 48 bodova ostvarenih u toku godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: