Karićeva ispituje privatizacije?

Narodna poslanica Milanka Karić rekla je da ne vidi nijedan razlog zašto ne bi bila izabrana za izvestioca u Evropskoj uniji o privatizacijama.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

22:23

Default images

Karićeva smatra da bi time doprinela da se sazna, pored ostalog, istina o "Mobtelu".

"Skoro celu deceniju sam uključena u sve aktivnosti vezane za istragu oko 'Mobtela' sa ciljem da se dokaže istina", navela je Karićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Supruga bivšeg vlasnika "Mobtela" Bogoljuba Karića, koji je od pokretanja istrage za "Mobtel" januara 2006. nedostupan pravosudnim organima Srbije i za kojim je raspisana poternica, podsetila je da je Evropski parlament doneo rezoluciju kojom se traži preispitivanje spornih privatizacija po hitnom postupku.

Tvrdeći da se prethodna vlada oglušila na taj zatev, Karićeva je navela da su pojedinci iz bivše vlasti bili glavni akteri tih kriminalnih privatizacija.

"Nova vlada će sigurno postupiti po zahtevima koje je postavio Evropski parlament u rezoluciji i to će biti vreme kada će istina izaći na svetlost dana", istakla je Karićeva.

Karićeva tvrdi da njena porodica nije učetvovala u kriminalnom pustošenju Srbije "preko navodnih privatizacija", jer, kako je navela, već četiri decenije uspešno posluje u svim državama istočne Evrope.

"I danas sklapamo poslove po celom svetu vredne milijarde dolara, a u našoj zemlji nas optužuju da smo oštetili državu. Moj suprug, Bogoljub Karić je Srbiji doneo veliki kapital od samo jedne kompanije 'Mobtela' koju je tadašnja vlast prodala za 1,8 milijardi evra sa licencom, a sve ostale privatizacije zajedno su donele oko dve milijarde evra", navela je Karićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: