Vučić:Srbija ostaje vojno neutralna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da će nova vlada voditi politiku vojne neutralnosti zemlje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

23:46

Default images

U raspravi o četiri međunarodna sporazuma, Vučić je rekao da će nova vlada sarađivati i s Rusijom i sa SAD, ali da će Srbija ostati vojno neutralna.

"Srbija ostaje vojno neutralna, nova vlada će poštovati odluku Skupštine i naroda", rekao je Vučić, koji je poslanicima obrazložio predložene međunarodne sporazume.

Poslanici razmatraju potvrđivanje sporazuma sa Alžirom o saradnji u oblasti odbrane, sporazuma sa Moldavijom o readmisiji i Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i UN o doprinosu sistemu "stendbaj" aranžmana UN.

Na dnevnom redu su i izmene Statuta Međunarodnog monetarnog fonda o reformi Odbora izvršnih direktora.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nešto ranije, u toku rasprave o predlogu rebalansa budžeta, rekao da je on iznuđen zbog katastrofalne ekonomske situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: