Tadić: Đilas nema ideologiju za DS

Boris Tadić u intervjuu Novostima ocenjuje da bi Dragan Đilas vodio DS kao poslovnu organizaciju i da bi to bila stranka bez ideologije.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 20.09.2012.

22:16

Default images

"To bi nas odvelo u vrlo neprincipijelne i opasne saveze sa privrednim strukturama, nauštrb građana. To nije misija DS. Njena misija je da učini od Srbije moderno i demokratsko društvo, sa zrelim institucijama. Po mom uverenju, ti principi su na ovim izborima ugroženi. A ja sam odlučan da se za njih borim. Da ne dozvolim da DS postane privredno akcionarsko društvo", kaže Tadić.

"Sve što se dešava u DS refleksija je stanja u Srbiji. I ništa što se dešava ne dešava se prvi put. Verujte mi da tačno znam redosled koraka. Bukvalno znam šta će ko reći i uraditi", kaže Tadić.

Lider Demokratske stranke je rekao da niko nije kriv što je raspisao predsedničke izbore, da je sam to rešio, jer mu je trebao novi mandat da bi sproveo plan za Kosovo. Ali priznaje da je još tada znao da ga može sve ovo snaći.

Ceo intervju koji je lider DS-a dao "Novostima" prenosimo ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: